Съпредседателят на Продължаваме Промяната Асен Василев и Жечо Станков от ГЕРБ

...
Съпредседателят на Продължаваме Промяната Асен Василев и Жечо Станков от ГЕРБ
Коментари Харесай

Какво е подписал Борисов през 2020 г. в Брюксел: Асен Василев

Съпредседателят на " Продължаваме Промяната " Асен Василев и Жечо Станков от ГЕРБ влязоха в директен вербален конфликт в коридорите на Народното събрание и пред медиите.

Според ГЕРБ би трябвало да бъде импортиран план на решение на Народното събрание, с което да се задължи служебното държавно управление да отвори Плана за възобновяване и резистентност и да предоговори поетия ангажимент за затваряне на електроцентралите в Маришкия басейн . Тази позиция обявиха в изказване, излъчено във Facebook, водачът на ГЕРБ Бойко Борисова и депутатите Теменужка Петкова, Делян Добрев и Жечо Станков, съгласно който вредите са за 5 милиарда лв..

" Докато е бил началник на енергетиката, Асен Василев е нанесъл непоправими вреди. Изходът е служебният кабинет да отвори отначало Плана за възобновяване и резистентност ", сподели Борисов.

Отговорът на Асен Василев не закъсня. " В първата си седмица като длъжностен финансов министър имахме диалог с Пеканов с Европейска комисия и те споделиха, че е контрактувано затваряне на въглищни мощности 1600 мегавата и 40% понижение на излъчванията до 2026 година Моят отговор беше, че с мой автограф това няма да се случи. То не се и случи през първия длъжностен кабинет. Като постоянно държавно управление заварихме към този момент контрактувано затваряне на 1400 мегавата въглищни мощности. Ние казахме, че по-скоро няма да има проект, в сравнение с да допуснем България да замества въглищни с газови мощности с вносно гориво и да се лишаваме от българския източник на сила. След месец затворени договаряния постигнахме вероятния компромис - 40% понижаване на излъчванията без затваряне на въглищните мощности ", съобщи той. И попита какво е подписал Бойко Борисов през 2020 година в Брюксел.

В коридорите Жечо Станков го прикани да признае какво е направил и да се обединят всички партии за предоговаряне и отпадане на уговорката за затваряне на въглищните централи. Василев и Станков взаимно се упрекнаха в неистина.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР